mandag den 30. maj 2011


Strømpebåndet er færdigt. Ligger klart og venter på den store dag, hvor min datter skal giftes!
Det er lavet af lidt stof fra brudekjolen (der skulle syes ind). Silkebånd, der gemmer elastikken, og  et smallere silkebånd som sløjfe. Og så et lille guldsmykke fra mormorén (med en lille blå sten bagpå :))






Hos Petunia denne mandag handler det om symboler.


Iflg ordbogen over det danske sprog betragtet strømpebåndet som et af kvindens intime klædningsstykker, som symbol paa elskovsforhold olgn.!


OG solen skinner i dag......såååå



ud i vejret med mig og mopse  :)






fredag den 27. maj 2011

Himmelsk!

Se flere himmelske billeder hos Petunia




Rigtig god weekend til alle!
(her skal der arbejdes, laves strømpebånd, hækles og hygges!)

mandag den 23. maj 2011

"Skomagerdrenge" og musik-leg!

Det regner skomagerdrenge, sagde min mormor altid! Og mon ikke det gjorde søndag eftermiddag...Ordsproget har faktisk en noget tragisk forklaring, som du kan læse under linket! Det tordnede også, så tordenkaffe skulle der til, eller tordenlätte :). Endnu et gammelt udtryk! Her handler det vist om, at man i gamle dage, rundt om på gårde og husmandsteder, blev vækket i tordenvejr pga faren for brand. Og så fik man kaffe, alt imens man ventede på uvejret gik over. Jeg fik det bare fordi, det egentlig var hyggeligt at sidde under tag og kigge på regnen :D




Vi havde heldigvis nået at klippe hæk (eller noget af vores hæk!), og mit lille buksbom-projekt blev også studset inden uvejret brød løs!





Det myldrede frem med snegle..store og små,og i alle mulige fine farver.





Inden al det hersens havearbejde og regnvejr, nød vi et par tørvejrs-dage, både ved skov og strand (v. Rold og Vedersø). Det kan man kalde lise for sjælen!




På en gammel bunker fandt jeg disse sjove kroge med sten i!








Og nu til.......







 
Hos PETUNIA er mandagstemaét "Let´s play". Også jeg har oplevet at undre mig over, hvor børnene er henne, både dejlige sommeraftener og på snevejrsdage! Og jeg husker også barndommens lange sommeraftner (ja, med fare for at lyde som min egen mor!) med indianerleg, elastikhop, sjippetov mm. Og mine egne børn, der ikke var til at få ind til aftensmaden!
 Alligevel bliver min fortolkning elektronisk, for jeg er ret optaget af You Tube´s musikvideoer, som også kan bruges i leg (og nu har vi vel lige pludselig dobbelt betydning af temaet! ): På mit job har vi downloaded videoer, sat dem sammen i et program, og nu kan børnene/de unge vælge (vha touchskærme) mellem f.eks. fodboldsange/Disneysange/hits osv osv. Det drejer sig her om børn og unge, der ikke selv er i stand til at gå på YouTube. Men leg er det! Det har jeg selvfølgelig ikke lige billeder af, så I må ha´ en YouTube-video i stedet:





Rigtig god mandag til alle!

torsdag den 19. maj 2011

Tea-time!

Der er ikke meget liv ved cafébordet i min have pt. Men derfor (og måske især derfor) kan man jo godt drikke te. Jeg har fået disse fine dåser med Kusmi te af min datter, og uhm, hvor det smager. Nyder især at drikke te i de fine, håndmalede krus fra Portugal.







De sidste dage har vi også drukket smoothies. Får sådan "et flip" ind imellem :) Det smager jo forrygende godt og så er det vel sundt. Ingredienserne kan ses på billedet, lige bortset fra bananen, som altid indgår!




Et lillle romantisk billede af hybenrosenknopper i et gammelt glas. Dem er jeg helt vild med!
Rigtig god bededag til alle...
(jeg holder dejlige fridage :D)




mandag den 16. maj 2011

FOTO-leg!






Farverigt mandagstema!



Mine tanker faldt straks på Portugal, da jeg så mandagstemaét hos Petunia.

Disse smukke og farverige tørklæder er fra en portugisisk folkedansergruppe!  


fredag den 13. maj 2011

Aftenstund i haven!

Æbletræet har aldrig været smukkere :)

 






Et maleri tager sin begyndelse, og et andet flytter hjemmefra:




Jeg rodede rundt med farverne her til aften:
Først grøn og sienna...så lidt gult og hvidt...og så mere sienna og mere grøn...Til sidst blev det lige den farve jeg vil ha´ i mit nye maleri....! Men skønt var det at stå udenfor i det flotte vejr.


Har netop sagt "farvel" til dette maleri....








Aftensmaden blev også spist udenfor, og den hørte ikke til det sundeste. Meeeeen hjemmelavede fritter er altså lækre...og så har vi fået foræret denne meget lækre olivenolie! Den var god i salaten...






Hende her nød at ligge i hængesofaen...især når vi også var udenfor!



God aften og nat til alle!

mandag den 9. maj 2011

Mandag ... igen!

I går var det mor´s dag. Min mor blev ramt af apopleksi for snart et år siden, og det ændrede hendes verden totalt. En meget selvstændig kvinde, blev pludselig afhængig af sine omgivelser i en voldsom grad. Efter nogle måneder på diverse sygehuse (fra nord til syd!), kom min mor på et plejecenter. En lille lejlighed på et fint og rent center med flinke personaler. Ja, hvad kan man ønske sig mere? Åh, jeg kan sørme nævne mange ting:

- noget mere "liv og glade dage" (min mors hjem var et mindre museum, fyldt med spændende fund :), og masser af musik)
- noget bedre og mere spændende mad (har aldrig set der er blevet serveret salat)
- flere forflytninger og mere træning (hvorfor sidder hun altid i kørestolen, når hun også har en otiumstol, spisestuestole, sofa, og vi ved det har stor betydning at komme op at stå, både ift vægtbæring, men også hjernens funktion!)
- hvorfor skal det være så dyrt, både at bo og få sin daglige kost og pleje?
- mere taletræning (talepædagogen (i øvrigt den 4. i rækken) mener ikke det nytter, selvom det er bevist at hjernen er en "plastisk størrelse", og der hele tiden er udviklingsmuligheder!)
- hjælp til at komme på og i gang ved computeren igen (min mor brugte Facebook, Skype, slægtsforskningsprogrammer mm dagligt, og kan stadig tænde computeren, skifte farvepatroner i printeren og pege på dem, hun vil kommunikere med via Skype.)
- hvorfor går der flere uger inden hendes dropfodsskinne bliver ordnet, hendes kørestol lappet og repareret (og hvorfor skal hun selv betale for ALT?)
- osv osv osv


Nu må dette endelig ikke opfattes som en kritik af personalet på centret! Det vil jeg gerne slå fast! Men ja, blot en frustreret datter, der ikke rigtig ved, hvor hun skal gå hen med frustrationerne!

Er der noget, jeg har lært af denne periode, så er det at være i nuet, og nyde de stunder vi har sammen (selvom det er svært). Men vi havde en hyggelig morgen/formiddag sammen i går. Vi fik friske rundstykker, jordbær og kaffe. Skypede med barnebarn og oldebarn.....og hørte musik på Youtube, bl.a. denne gamle sang, som nok ikke lige er mor´s favorit musik, men hun sang med hele vejen igennem. Meget rørende!


For at afhjælpe det manglende verbale ordforråd (mor siger mest ja og nej, og kan ikke skrive, men har et fantastisk kropssprog og mimik) har jeg forsøgt med diverse "hjælpemidler": En indkøbsliste og nogle "behovs-kort"! Håber de vil give go´ mening for min mor!




Og nu til noget helt andet...og alligevel ikke :)




Petunia´s mandagstema! (klik for mere info!)


Jeg måtte genbruge dette billede fra sidste sommer til mors-dags kortet. Det er det eneste jeg har, hvor mine (svulmende) overarme vises :) Billedet er redigeret i pic-nic, som er et nemt og gratis redigeringsprogram!





Og så fik jeg denne award af hende her.

Til hende vil jeg bare sige: TAK (og håber det går, at jeg undlader at svare spørgsmålene :))



















mandag den 2. maj 2011

Mandags-tema og lille DIY.

Mandags-temaét hos Petunia er :



Something old, something new.
                         Something borrowed, something blue!!



Mit bidrag er denne lille nøglering (den gamle gik itu i går):

Old = knappen (jeg samler på gamle knapper)
New = den hæklede nøglering
Borrowed = nøglerne (de oprindelige er fra min arbejdsplads, og de er vel til låns!)
Blue = blomsten



DIY:

Jeg hæklede 5 lm og vendte med en. Herefter simpelthen stgm frem og tilbage til længden passede mig. Lagde den dobbelt og hæklede siderne sammen. Blomsten: 4 lm samles til en ring med en km. 1. omgang : 2 lm, 14 stgm om ringen, luk med en km. Ny farve: 2 lm, 4 stgm i hver m omgangen ud. Luk med en km.

Nøgleringen fik øjne i nakken...så kan den måske osse holde lidt øje med mig :)






Ja, det har ikke voldsomt meget med bryllup at gøre, men bryllup bliver der alligevel. Mere om det hen på sommeren :)


Dejlig mandag til alle.


min nyudsprungne hæk