mandag den 23. maj 2011

"Skomagerdrenge" og musik-leg!

Det regner skomagerdrenge, sagde min mormor altid! Og mon ikke det gjorde søndag eftermiddag...Ordsproget har faktisk en noget tragisk forklaring, som du kan læse under linket! Det tordnede også, så tordenkaffe skulle der til, eller tordenlätte :). Endnu et gammelt udtryk! Her handler det vist om, at man i gamle dage, rundt om på gårde og husmandsteder, blev vækket i tordenvejr pga faren for brand. Og så fik man kaffe, alt imens man ventede på uvejret gik over. Jeg fik det bare fordi, det egentlig var hyggeligt at sidde under tag og kigge på regnen :D
Vi havde heldigvis nået at klippe hæk (eller noget af vores hæk!), og mit lille buksbom-projekt blev også studset inden uvejret brød løs!

Det myldrede frem med snegle..store og små,og i alle mulige fine farver.

Inden al det hersens havearbejde og regnvejr, nød vi et par tørvejrs-dage, både ved skov og strand (v. Rold og Vedersø). Det kan man kalde lise for sjælen!
På en gammel bunker fandt jeg disse sjove kroge med sten i!
Og nu til....... 
Hos PETUNIA er mandagstemaét "Let´s play". Også jeg har oplevet at undre mig over, hvor børnene er henne, både dejlige sommeraftener og på snevejrsdage! Og jeg husker også barndommens lange sommeraftner (ja, med fare for at lyde som min egen mor!) med indianerleg, elastikhop, sjippetov mm. Og mine egne børn, der ikke var til at få ind til aftensmaden!
 Alligevel bliver min fortolkning elektronisk, for jeg er ret optaget af You Tube´s musikvideoer, som også kan bruges i leg (og nu har vi vel lige pludselig dobbelt betydning af temaet! ): På mit job har vi downloaded videoer, sat dem sammen i et program, og nu kan børnene/de unge vælge (vha touchskærme) mellem f.eks. fodboldsange/Disneysange/hits osv osv. Det drejer sig her om børn og unge, der ikke selv er i stand til at gå på YouTube. Men leg er det! Det har jeg selvfølgelig ikke lige billeder af, så I må ha´ en YouTube-video i stedet:

Rigtig god mandag til alle!

10 kommentarer:

 1. Så otroligt fina bilder, jag gillar speciellt de från havet :) Ser så skönt ut där du(?) står barfota och tittar ut mot vågorna :)

  SvarSlet
 2. Underbart att vandra längs med sandstränder.. fotona från din strandpromenad.. jag gillar verkligen alla där.. speciellt på "Dig" vid strandkanten :)
  Sorry du får ta en omväg med min andra blogg som visar riktning.. du har ju inte inställt så alla som inte har blogspots bloggar kan lägga in direktlänk.. Men du har den här under ;)
  http://caffepaus.blogg.se/2011/may/mandagstema-lek.html

  SvarSlet
 3. Tak for fine ord. Billedet af mig ved havet er taget af min fætter, som er en dygtig fotograf. Ellers er de andre på bloggen "mine"! Jeg kigger på mine indstillinger for blogs senere. Har også lidt problemer med fotos?! Lige nu er det tid for jobbet :D

  SvarSlet
 4. Så fine bilder og for en spennende stein! Det er på en måte å gå på skattejakt det å lete blant tang og tare på stranden. I alle fall var det en spennende lek da jeg vokste opp!

  SvarSlet
 5. Deilige og lekende bilder ved havet. Vakkert!

  SvarSlet
 6. Tak endnu en gang for fine ord. Men er der nogen der kan fortælle mig, hvorfor mit eget profilbillede ikke vises ved kommentarer? Nu har jeg sat et andet billede ind, så ser vi :)

  SvarSlet
 7. Flotte billeder, jeg kan specielt godt lide det af dig..?? ved havet :-)
  God lege belønning I har fundet på til ungerne.

  SvarSlet
 8. Intressant användning av YouTube klipp du berättar om. :-)
  Förstår att du inte kan visa "dina barn" när de dansar och sjunger.
  Men du visar fina foton högre upp i inlägget. :-) Strandbilderna är jättefina.
  Regnet på stenplattorna gillar jag också.
  Ha en skön vecka Susanne.

  SvarSlet
 9. Skønne strandbilleder - især det med ryggen til.

  Jeg ville nødig træde på en af de kroge, det er noget væmmeligt noget at have liggende på en strand eller bare i nærheden af en strand! :)

  SvarSlet